Koolhydraatarme Sushi

Meng de bloemkoolrijst met 1 eetlepel mayonaise en naar smaak wasabi.

Snijd avocado, komkommer, zalm en/of tonijn in reepjes.

Leg een blad nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje.

Verdeel een laag bloemkoolrijst gelijkmatig op het norivel en laat 7 cm aan de bovenkant vrij.

Beleg verder met de zalm/tonijn/kip, avocado en de komkommer in het midden van de bloemkoolrijst.

Rol het norivel zorgvuldig met het bamboematje op, weg van het lichaam, en druk de vulling in het midden aan.

Bevochtig het vrije deel van het norivel met water en druk de rol stevig aan.

Snijd deze met een licht bevochtigd scherp mes in 5-6 stukken.

Serveer de koolhydraatarme sushi een beetje wasabi en sojasaus.

100 gram bloemkoolrijst

1 eetlepel mayonaise

Halve avocado ik reepjes of kleine blokjes

Komkommer naar smaak in lange dunne reepjes

2 norivellen

100 gram zalm, tonijn of kip